WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Wednesday, January 26, 2011

wAH.. sEmuA dAH baLik....


Ya Allah, camne ni? Nak balik, teringat kat sorang2 adik-beradik, mak, ayah, atok, mak tih, mak de, mak na, mak imah, mak cik, mak andak... ish.. semua lah... tapi, buat balik apa je? aritu masa kat Padang, Indonesia tu, just diberi masa 1 jam setengah je untuk shopping, sO barang2 yang dah beli hanyalah tudung 3, lukisan 4, t-shirt Jam Gadang; ada la dlm 5-6 helai, telekung utk m.imah, keychain>> dah habis la bg bdk2 kls! =( untuk kawan2 ku diluar dan dalam kota, maaf ye, kali ni x cukup buah tangan. Tunggu Shahida kaya, boleh la sepenuh masa shopping untuk korang. Amin.... ^_^

Sedara mara lain nk bg ap? Ha, keropok kulit kerbau kan ada.. bagi makan ramai2 rasa.. okey jugak kan.. Nak wat idea jahat ni, kita goreng keropok tu, jangan bagitau sape2 pun nama keropok tu, sebab confirm diorang pun hilang selera kan nak makan.. sO, kita tengok apa reaksi diorang selepas makan nanti.. HAHAHA... Idea jahat!

~

Eh, actually nak cerita pasal kelas Retailing & Franchising Management hari ni bersama Dr Naila. Hmm, belajar pasal Walmart Case Study.. tapi hal yg nak cerita ni tak ada sangkut paut pun.. he hehe

"Who is your target market for pet's food?" tanya Dr Naila.

"Animal...." budak2 kuliah jawab... ada banyak tone... yg yakin, dgn yg x yakin. Dr Naila sengih2 je..

"Okey next, Who is your target market for baby's food?"

"Baby...." dengan yakinnya semua menjawab.

"Hahaha..." Dr Naila gelak. "I got the same answer from the previous universities that I have taught before. Baby eat anything you give them. You think you can promote the foods to the babies? Then I will bring the babies here, and you promote your products to them.." sambil gelak2 Dr Naila bagi respond terhadap pelajar2 dia ni.. Hahaha.. sebenarnya diorang dah tau soalan trick tu, tapi sengaja nak gamatkan kelas.. hi hi hi.. Tapi kan, kalau betul la baby2 and binatang2 tu boleh pilih sendiri makanan diorang, camnela.. dalam otak ligat duk imagine.. hihihi.. korang pun sama kan? Gotcha! =)

"So, who is your target market for pet and baby's food?"

"Pet's owner"

"Parents, guardian.."


~~


Devi message tadi, dia dah sampai rumah dalam pukul 4.30pagi.
Then, dia msg lagi>>>

Devi: Devi dah potong pendek rambut. Dah jadi tomboy macam dulu!
Apakah?
Shahida: Sengetla ko ni Devi.. Nak cari pasal dengan abang Yash la tu..
Devi: Memang pun, sekarang tengah gaduh.
Shahida: Ish3x tak dapat dibantuin. Haha... Tula, sape suruh cari pasal..


~~~



okey, siap untuk balik!!

Beg tarik besar 1
Lukisan Padang 1 (takut pecah)
Sweater 1
Beg Laptop 1
dan
Kek sO!

Huhuhu... Syafiza (achik) la ni nak sangat kek, asyik mintak je cam budak kecik..
So, On that cake, Shahida tulis
"Happy Birthday Along, Angah, Achik, Atih, Adik"

Haha nak jugak nama dia... Emm, Birthday ayah pun baru jugak, tapi tak muat la, kek kecik.. Mak pun bakal bulan 3 ni.. erm, ni gara2 nak makan kek jugakla, bedal jela.. hehe...

8.00 malam : Perjalanan KOTA BHARU - KUANTAN
Moga selamat perjalanan, Amin.
Moga selamat kek tak rosak, Amin. Hehe...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...