WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Wednesday, April 28, 2010

Rindu sama kamu!


Hmm... menghitung hari.. detik demi detik masa berlalu... crzzzz... Ops! dah tak ingat lirik lagu...huhu... ala, rindunya kat adek joe! adik min! camne la adek joe skrang agaknya? makin tembam ke? adik min plak dah naik dari 20kg ke 28 kg... camne la tu... rindunya!!!! Adek Joe Angah mesti dah lain ni... :-/ lima bulan tu, bukan kejap ruang rindu ni... dalam masa ni jugak adek joe dah pandai jalan, Syafiza cakap "Angah, adek Joe dah pandai jalan!" dah lama tau... huhu... "Eh, Angah dah tau, lupa! hehe... Angah nak tau, adek Joe takut dengan Mak Tih, Mak Cik.. tak tau kenapa... bila dia nampak Mak Tih, dia nyorok kat belakang kerusi" haha... tak dapat bayangkan, macam mana adek joe nyorok, mesti comel!! "Dengan kita je dia nak... dengan mak dengan ayah mak lagila.. bila kita pakai tudung je, terus datang kat kita, angkat tangan nak ikut.. pandai, tau je orang nak keluar..hehe.." alahai, jelousnya.... harap-harap balik ni adek joe ada kat rumah macam selalu... walaupun tak rancang selama ni, mesti adek joe ada time angah balik... pastu, usik2 adek joe sampai dia bangun... haha.. taktik jahat! bila dek joe bangun dah blh main dgn dia walaupun pukul 5 pagi... hihihi... jahatnya angah! ala, rindu tak dapat dibendung ma... miss u la dik joe...





Read more...

Monday, April 26, 2010

Merapu aje...

zila ni sibuk je tengok org tulis blog...haha...
dia cakap, "biar, biar" =D
zila tanya "pasal malas sgt nih?" huhu..
hmm, kalu kemalasan dah melandaan, tak dapat den nak nolong...
1 hari lagi tinggal utk paper etika, tapinya langsung tak baca... hmm, dah la IT rasa cam dunia ni mmg tak harus berputus asa.. jawapan ada dalam kepala tapi ragu2, last2 habis waktu jawab kertas exam, dan akhirnya menyesal tak sudah sebab tak tulis je apa yg ada dlm otk... arGH!! biarla... yang lepas, biar jela lepas, yang penting tawakal+doa.. mintak2 en fizie lembut ati tanda kertas exam... amin......
semalam, hmm.. asyik betul tengok cerita lakonan Super Junior.. wah, smpai boleh hafal na
ma2 geng2 SJ tu..huhu
-> HaeChul (kiutnya!!! senyum sinis dia xley blah.. huhu)
-> KiBun (Hensemla pakai spac camtu..hihi)
-> KangIn (erm, cm biase tgk, yg lwk dlm game Korea yg Zila slalu tgk, hihi.. yg dia tgk smpai gelak tgolek2...huhu)
-> DongHae (Comella dia rambut panjang!!! kalu rambut cacak+pendek..hmm...x sesuai...hehe)
-> SiWon (Hensem jugak, tapi apsl blgk sgt dlm cite tu?!! ala, blakon je pun...huhu..)
-> ShinDong, manakala yang lain2 tu x kenal.. juz panggil... "oh, yang kena blg dgn *tut* tu ek? no 1, no 2, no 3" hihi... lagi.... oh, kawan Siwon yg lembut tu ya?lagi, yg main judo dgn KangIn tu? sorang lagi sape yerk? panda ke? ntah... x prasan plak..hihi... yang pasti, lepas tu, abis ktorang slongkar pasal SJ seharian..hehe... kiut la diorang tu.... patutla Zila sampai beria-ria cite psl konsert Super Junior baru2 ni... erm... dh tlambat... kalu dh kerja, blh gak pergi sdri dgn kwn2 kan.. ahaks! asyik berangan je!!!... hehe...
tu jela kot utk arini, nk study pulak..ehehehe...

salam...

Read more...

Wednesday, April 21, 2010

Apa nak jadi?

Ya Allah... lepas habis exam semalam, tidur, makan, tengok movie je kerjanya... macam mana ni?
Hmm, dah letih merancang masa depan, huhu... ish, bukan, bukanlah, merancang percutian! Pak Yo kahwin 5/6, Kak Ain kahwin 6/6... Mak De tanya, mana lebih penting? keluarga atau kawan? Kak Su cakap dua-dua, tapi mulut jawab keluarga... "Family come FIRST ma..." tapi yela, hari kahwin Pak Yo, rumah perempuan yang busy kan? So, anytime kita boleh mencece pergi tempat lain esoknya..kan, kan... hihihi... Nasib baik tak kena pada hari yang sama, kalu tak lagi haru-biru... Yelah, kita hanya merancang, Allah yang menentukan... Tu yang kena plan betul-betul nak pergi rumah Kak Ain ni... Aiseyman, "kan best kalau dah ada suami, senang nak pergi mana-mana" huhu... itu apa yang kami cakapla bila dah jumpa jalan buntu.. kuikuikui... So, antara jadi @ tidak... kita tengok siapa yang kena... (~_^)!

Read more...

Exam loh... Gambate ne! ^_^

Wah, alhamdulillah, 2 paper dah lepas.. Mandarin & OM - oPeRatIoN mAnAgEmEnT tu...
OM tadi sampai tegang2 urat kepala menjawab...adus, mintak2 result okey...amin...... untuk seterusnya IT, eThIcs, Law & Enterprais.. FuhyoO.. semua subjek tuff2 ma.. hihi... apa2 pun, Usaha Tangga Kejayaan! ^_^ InsyaAllah, baca buku boleh jawab... yang paling utama mintak berkat dari ibubapa, pensyarah2 yang mengajar, rakan2... moga diri ini dimaafi jika ada tersilap kata, terkasar bahasa.. moga kita sama-sama berjaya dunia akhirat... amin...
Read more...

Thursday, April 1, 2010

Jeram Linang

Kelmarin pergi Jeram Linang!!!!
Best tapi Kak Su tak ikut... :-/ erm, cuti nantila baru update... hehe..tgh bz asgmnt.. tp nk jugak tulis sthg.. huhu.. c.u soon...
Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...