WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Friday, March 2, 2012

Kenangan bersama Che Su...

EDISI KHAS- SPECIAL FOR YOU CHE SU!! ^_^

Firstly, assalamualaikum semua!! Huhu, edisi ni memang nak buat khas untuk Che Su sementelah dialah pembaca setia blog Shahida kan. Baru sebut nama dalam entry pun dia dah apPy, pasni ada keluaran entry khas untuk dia, xtau la melompat atas katil sampai runtuh ke.. hehe..

Okey, sedikit fakta tentang Che Su. Nama sebenar Salbiah. Gelaran Che Su tu datang dari keluarga. Tau kenapa? Sebab, sebab dia anak bongsu la.. huhu.. tapi kalau tengok tuan badan dah tak gaya anak bongsu pun.. matured, boleh! Tapi keanak-anakan, kuat mengusik tu serah kat Che Su key! Shahida pun kalah ngan die.. huhu..

Al-kisahnya perkenalan kami memang dah kenal selama 3 tahun di UMK, permulaan tu memang tak ingat. Tapi sebab dah satu kuliah kan, dan satu tutor untuk certain-certain subjek, kalau tak kenal memang biOL la Shahida ni kann.. hehe.. Dulu kami kenal, tapi tak rapat.. Tapi semenjak awal semester tujuh.. kisah-kisah inilah yang mengeratkan kami.. Kali ni biarlah gambar yang bercerita sebab Shahida dah penat menulis.. hehe...


*Shahida, Che Su, Kak Ya, Zila, & Kak Su


*tengok, siapa yang lagi over dari kanak2?? huhu..


*tengah pijak paku wat padang key.. ^_^ Che su wat pe la tu..


*Padang hampir siap setelah kami mencantas duri2 semalu..


Ini titik permulaan kami mula rapat dengan Che Su. Kan, kan Zila?? Masa ni Shahida ada krisis dengan Devi, tapi tu tak ada kaitan pun. Alhamdulillah, hubungan persahabatan kami semakin jernih. Shahida selalu teringat memori bersama Devi, semuanya penuh gelak ketawa. Anyway, sebab entry ni khas untuk Che Su, ruangan kenangan bersama Devi kita ceritakan kemudian key!

Waktu ni time Pesta Konvo Pertama UMK, kami menjadi AJK Sukaneka.. happy sangat2, SANGAT!! Hilang masalah sekejap join aktiviti-aktiviti cam ni.. tengok kanak-kanak bermain. Siap nangis-nangis sebab tak dapat hadiah. Semua tu pengalaman yang tak boleh dibeli...

*Belakang pentas masa penyampaian hadiah


*Penyampaian hadiah di Padang tanpa Upin & Ipin, So, kami ni pengganti Upin & Ipin laa, hehe..


*Suasana kanak2 bermain tiup tepung.. huhu.. abis comot muka diorang..


*Tiup belon, ada cerita disebalik tangan yang mendepa.. huhu..


Kemudian, takdir telah menemukan kami sebagai ahli kumpulan bersama untuk Business Start-Up Competition..

Terdapat banyak conflict masa ni.. Permulaan bermula dengan ahli Shahida, Zila, dan Devi. Maybe sebab Shahida yang nak kelainan cuba mencari dak lelaki untuk join kami tapi Kak Su rasa terbuang. Okey, Kak Su joint venture dengan Kak Niza, Katty, Kak Ya and 2 orang junior lagi Ros dan kawannya. Tiba-tiba.. Devi menarik diri sebab kesian kat Din dan Adi. Group dia tak cukup seorang lagi senior. Shahida pulak tak cukup lagi dua.. siapa? siapa lagi boleh join kami..

"Shahida cuba tanya Che Su, rasanya dia takdek group lagi.." kata Kak Su..

Di sinilah segalanya bermula... Kami menjadi satu kumpulan untuk BP Start Up tu.. mula kenal hati budi dan bertukar-tukar cerita. Satu je Shahida kena tahan dengan Che Su, dia suka menyakat.. huhu.. Okey, fine.. Shahida tak kisah semua tu, itu kan rencah kehidupan, menambah kemanisan hidup sebagai hamba Allah. Bersyukur kerana sentiasa dikelilingi rakan-rakan yang mampu berkongsi suka dan duka.. Ha, itu belum masuk bab time Shahida buat Thesis..

Huh, dah lewat, t kita sambung cite yup.. key, cau cin cau...

p/s: Zila tengah tengok Termehek-mehek lagi kat sebelah ni.. huhu...

Maassalamah..


video

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...