WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Sunday, May 6, 2012

KARAK BIN OKE.. jadinya??

Haha... salam ukhuwah semua. ^_^ Apa la yang lawak sangat tu Shahida??

Alhamdulillah, hari ni murah rezeki lagi. Jimat duit, Cik Mah belanja makan tengahari kat rumah dia lagi.. lauk macam2 ada, masak rebung, daging, telur.. fuh, yang lain dah tak nampak sebab banyak sangat pilihan, just amik yang tercapai... hehe..

Eh, KARAK.OKE apa plak entry ni?? Ha, ni la nak citer...


Hari ni taktau la apa angin Encik boss, tibe2 datang dalam pukul 3 petang. First tanya En Azmi,

"WiFi okey Azmi??"

"Lembap. Dari pagi lagi.."

"Kerja seminit jadi berapa minit?" tanya En Boss..

Then, tanpa membuang masa En Boss pun call la P1Wimax... godam punya godam Modem tu, lajula sekejap..

"Fuh, kelajuan 4.7Mega byte..." kata Encik Boss. Happy kejap kawan2 ku yang tension ngadap lappy. Then, line down semula...Arghhh... Dan...

"Dah, siap2, kita pergi Giant, Karaoke..." arah boss. Aik, biar betik? Betul ke apa Shahida dengar ni? Kak Bella dah tutup laptop die, Zila, dan saya last. Cam tak percaya je boss ni, main2 ka??

Kami pun masuk kereta bersama2 Kak Lily & En Azmi.

"Lily, permit bila habis?" tanya En Boss.

"2 Februari 2012. Esok" jawab Kak Lily.

"Hmm, kalau kena tangkap habis Visa, kena apa?" tanya En Boss lagi.

"Sehari RM100, fUH, kalau dah 3-4 hari, abis la duit saya."

"Ooo, tak masuk lokap ke? Kalau masuk lokap, bagus jugak. Boleh kurus.." adui, perli ke??

Haha... kitaorang tumpang dengar dan gelak je... Eh, Kak Lily tak gemuk pun, okey je..

Borak punya borak, sampailah kami ke Giant Seri Kembangan.

"Wah, buku... boleh tukar voucher ni Kak Bella." kata Shahida. Voucher ada RM100 lagi.. hehehe.. aritu dah belikan buku SPM untuk Umi.. FIzik, Kimia, Biologi.. Doa2 rajin la adikku sorang ni sambung cita2 Angah dia jadi interior designer. amin....

Tengah ralit2 tengok buku. Toing, toing... otak tak boleh berfungsi.. Eh, mana semua orang. Sudah.. sesat dah aku sorang2 kat sini... Tiba2 Kak Bella muncul.

"Hey, sini la..." kata Kak Bella sambil tarik Shahida.

"Aik, nak gi mana?" tanya Shahida sambil mata melilau... 'Eh, Karaoke BOX ke, serius betul Boss aku ni..'

"Pilih lagu." arah En Boss.

Adeh.. nak nyanyi lagu apa ye?? Hmm, lagu duet laa... Kehebatan Cinta... Haha... bedal nyanyi belakang bahu Kak Bella. Malu kot.

"Tak payah malu2. tujuan kita hari ni bukan nak dengar siapa nyanyi sedap tak sedap, nak tengok confident level je." kata En Boss.

'Adeh, memang la mulut kata gitu. Tapi tang orang lain nyanyi sumbang pun Shahida gelakkan, tyme kita, segaannn saye...'

Nyanyi punya nyanyi, dengar suara sorang2, yang dapat dimanipulasikan ialah... eh'eh... conclusionnya@rumusannya ialah... Juara lelaki disandang oleh En Boss. Dan Juara wanita disandang oleh Kak Lily. Nape diorang tak duet je.. hehe...Lagu penutup adalah En Azmi dengan lagu dari kumpulan Dadali... "Aku, inginkan dirimu... datanggg dan temui aku.." hehe...

"Okey, apa pengajaran hari ni?" tanya En Boss.

"Menyanyilah." dengan confident Zila jawab,

"Ha.. dalam pejabat janganlah sunyi sangat. Pasang la lagu..." kata En Boss.

"Pasaaaanggg..." jawab Shahida. Eh, memang pasang tau. cuma kami je hipokrit bila Boss ada. Hehehe... Bukan sengaja nak jadi hipokrit @ 'munafik' [bak kata adik En Boss], tapi hormat la Boss ada kat pejabat, supaya tak mengganggu interaksi dengan pelanggan di talian ataupun komunikasi dengan Kak Lily dan En Azmi...

oO.. gitu rupanya... sO, see u all next time. Eh, Ahad depan Maulud Rasul. Mintak2 cuti laa Ahad, Isnin, dan Selasa sekali (Thaipusam). Orang nak gi rumah Zila main belut ++ berkubang dalam sawah. Tak pernah lagi ni... huhu... jangan jelez! Ada rezeki kita gi sama2.. hehe... kata Zila, Homestay Sekinchan famous! Cuba korang search kat Internet. Confirm ada, siap masuk TV3 lagi..hehe.. yelah, tempat penggambaran cite Nur Kasih...

Sekian.. Wassalam.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...