WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Sunday, May 6, 2012

Laporan Penderaan Otak!!! ToLoongggg...


Dengan ini, saya Wan Nurshahida melaporkan Siti Nabila Bt Mohd Shukor Dan Nur Suzila Bt Mohd Sabri telah melakukan penderaan mental terhadap saya DENGAN TIDAK MEMBENARKAN SAYA BERCAKAP mulai sekarang hingga malam!! Arghhh, dah la tadi present kerja depan Boss punya lah debar! Siap lipat2 tangan, patah2 jari. Seb baik tak patah betul2.. huhu..

"Shahida, jangan la takut." kata Kak Lily.

'Aduh, camne tak nak bagi debar ni. Boss boleh tanya berapa percent dah siap...'

"Er, er.. dah hampir siap" jawab Shahida.


"Berapa peratus?" tanya En Azril.

"Em, ntah" haha.. jawapan yang kayu pun boleh jawab.

"Eh, takkan la awak tak tahu. Kalau awak rasa macam dah nak siap ke. Anngar je la.."

"Em, em.. dalam 75%" haha.. antara yakin dengan tak yakin.

"Kalau 75%, berapa hari lagi boleh siap?"

"Emm, emm..." Ah sudah, datang dah gagap ni! Berapa hari ek? Kalau boleh, sampai siap baru nak cakap. Haha.. pemalas ek ko Shahida!

"Yela, saya anggap kalau dah 75%, mesti dah nak siap. kalau sehari cukup?"

"Boleh laa.." Eh! "Boleh, boleh" Hai, dah jadi Upin Ipin pulak Shahida ni..
Okey, that;s it! Malam ni kena siapkan tugasan... Waa.. tolong2, Ya Allah, moga hambamu ni kuat la menghabiskan sisa2 praktikal lagi 4 bulan ni. FIGHTING2 SHAHIDA!! YOU CAN DO IT!!

e'EH, nak cerita satu benda lagi.. ada ke patut Kak Bella pi bagitau Kak Lily muka Shahida sama ngan Checupu.. uhukhuk.. malu saya..Taulaaa, saya wat kerja cam kura2... Tidak2, Checupu maaP! Shahida nak jadi Arnab, buat kerja ngan cepat. Doakan Ye kawan2.. amin....

"Kak Lily, sama tak muka Shahida dengan patung ni?" apa?? Kak Bella, malu saya... uhukhuk.. takpe la, just gurauan di hari2 stress bekerja dengan orang. Moga suatu hari akan tercapai impian yang baru dibina. Nak jadi Interior Designer tak kesampaian, moga Wedding Planner nye impian akan menjadi kenyataan, InsyaAllah...

Alamak, tadi Zila tension sebab Shahida pasang lagu2 nyanyian Saiful Apek. Zila kata lagu ntah apa2.. hehe, ampunnnn Zila, Shahida dengan Kak Bella ngantuk tadi tengah kerja, sebab tu alih angin jap lagu tu... Hope Zila tak terasa ya... Gurau mesra je...


"Cinta itu! Boleh diumpamakan bagai makan sambal belacan, walau pedas hingga mengalir air mata masih mau dimakan jua... Cinta jangan dibuat macam Goreng Pisang, Sungguh enak bila makan panas2, Bila ia sejuk, jadi kurang enak. Ho Ho hO.. hilang sedapnya..."

HAHAHA.. lagu ni la terpaksa ditutup bila Shahida dah tengok Zila mula tarik Earphone dia.. Ampunn tau Zila.. Shahida just nak ceriakan keadaan je.. E'eh, tadi pun baru makan sambal belacan, tangan pun bau lagi.. hehe.. Belanja hari ni RM5.70, kalau kat Kelantan dulu RM2.50 pun dah kenyang makan nasi Komok! Miss Kelantan so muCH! Huh, tu baru untuk tengahari sahaja. Seb baik Mak En Azril bekalkan bihun pagi tadi ada lagi. So, malam ni tak yah kuar dah.. huhu... jimat ckit.. Thanks Auntie!! ^_^

Key Shahida, cepat2 mandi, malam ni siapkan kerja, Gambate Ne!! Chaiyo'2!! YOU CAN DO IT!

Key, laporan siap! cau cin cau dulu... Wassalam...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...