WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Sunday, May 6, 2012

Nak kongsi cerita je...


Assalamualaikum.. ^_^ mulakan dengan senyuman! Tadi lepas mandi dapat panggilan dari Che Su!

Haha.. Happy2 sembang dengan Che su yang berdebar nak start Latihan Industri esok. Moga dipermudahkan sahabat! Amin....

"Tahniah Puan Shahida" kata Che Su sebaik telefon bertukar tangan dari Kak Bella.

"Haha.." Gelak je Shahida hari ni. Padahal tadi petang tension ngadap tugasan.

'Eh, tahniah apa pulak ni?' kata hati kecil.


"Tahniah PASS Financial!" sambut Che Su. Oh, ada salah faham disitu. Maksud tersirat. Haha..

"Terima kasih." Alhamdulillah tadi check result Exam Financial kat www.insurance.com.my and i'm Pass... Yahooo!!! Seb baik, dah tak yah repeat. Lepas LI dah bebas.. hehe..

Banyak gak sembang dengan Che Su tadi. Daripada bertanya pasal Encik Boss, kenyit2 mata, pasal Kak Bella & En Azmi nak mintak cuti Sabtu ni pasal Abang and Abang sepupu diorang nak kahwin. Kita tengok la esok macam mana reaksi Encik Boss. hehe... dan sehinggalah bersentuh pasal Business Recycling dan Wedding Planner kami.. ^_^ Jadi semangat plak nak wat business bila dapat semangat dari kawan yang suka bidang yang sama. Alhamdulillah.

Tadi petang after kerja pukul 6 Kak Lily ajak pergi rumah dia. Dan kami pun dengan tanpa berlengah menerima pelawaan walaupun dah penat bekerja..

Ceritanya Kak Lily ni baru je menikah dengan husband dia Wong a.k.a Abang Farid yang telah mengucap Syahadah pada 29 September 2009 bersamaan 9 Syawal yang lalu. Cinta pertama yang bertaut kembali selepas beberapa tahun berpisah. Kebetulan Kak Lily baru putus tunang dengan ex dia. Kiranya Cinta Pertama Bertaut kembali la sebab Abang Farid tu memang Cinta Pertama Kak Lily. Huhu.. suka2 je canang cerita orang.. Berkongsi cerita boleh kan?? Yang penting diorang bahagia. Hmm, jodoh kan, kita tak tahu bila, dimana, macam mana pertemuan tu. Dulu pun Kak Lily berpisah dengan Abang Farid sebab dia belum bersedia masuk Islam. Sekarang diorang dah hidup bersama dengan ikatan yang sah. Jodoh, jodoh... memang jodoh diorang kuat. Moga berkekalan Dunia & Akhirat amin....

E'eh, satu lagi pasal adik Encik Boss, huhu.. dia seorang yang cerewet dan selalu marah2 kat kaunter Bank. Pemilik badan yang kena mengadap dia kat kaunter tu hari2 sampai naik menyampah. Last2 jadik bini adik Encik Boss.. hehe.. Jodoh, jodoh... Jodoh tu Allah dah tetapkan sejak azali lagi. Cuma cepat atau lambat je... Emm, jodoh kita camne pulak ni?? Ianya akan terjawab juga suatu hari nanti..

Eh, eh... Shahida nak masukkan satu link la pasal Blog Jiwa2 post, best ceritanya.. korang enjoy la kat sini.

Okey, nak masuk tidur da... kerja tak siap lagi. patutnya tadi report kat Encik Boss tapi dia dah cau dulu.. hehe... Ya Allah, moga permudahkanlah urusanku dan rakan2ku selama kami praktikal ni.. aminn....

Laporan tamat. Wassalam. zzZzzZzzzzz....

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...