WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Saturday, July 9, 2011

Sirih Pulang Ke Gagang 2011

SPKG 2011

Kenapa rasa tak gembira pun.. sekarang!

Maybe sebab Shahida sekarang melihat ke atas! Cuba pandang ke bawah jap.. positif kan diri.. insyaAllah dapat ketenangan... Fareha, you must read this! Shahida rinduuuu sangat kat Fareha....

Okey, this is a story about previous weekend yang mana Shahida habiskan bersama Syai yang sanggup turun ke Kuantan demi berjumpa adik2 juniornya di MRSM Kuantan yang penuh memori!

Sedih! Kenapa Shahida sedih?? Shahida rasa Otak Shahida ni amat2 la dalam keadaan yang tak normal. Banyak memori yang Shahida dah lupa.. cannot recall!! Argghhh!! Maybe this statement is right; 'Hidup Tak Selalu Indah, Tapi Yang Indah Itu Tetap Hidup Dalam Kenangan'.

Begitulah yang Shahida rasa bila menatap video klip yang kakak2 and abang2 k93 sediakan bagi mengenang memori mereka di MRSM Kuantan suatu masa dahulu. Nasib tak meleleh air mata ku.. siap dengan lagu latar Laskar Cinta bagai.. memang menusuk kalbu la.. tak sabar pulak nak join k96 @t 2014 di mana Kuatagh 2006 dapat menyambung tradisi membantu senior merancang SPKG'14.. Moga masa ni semua dah ada kerjaya masing2.. sobsobsob, dah tak lama nak meninggalkan zaman belajar... kerja 2 kali seminggu pun dah tension, nanti apatah lagi...

Sepanjang SPKG, Syai, Izzati, Hafizah, Syuhada, Rahman, Muhaimin, Husna, Wan, Siti Hajar, Fatin Syahirah, Farlyana Alia, Pa'an, Alep, Asiah joined the program mewakili Kuatagh 2006.


♥♥♥Kuatagh 06♥♥♥


Ketika di surau, menemani Syai study untuk testnya after this event [Fuh, menyempat syai datang Kuantan even dia ada projek & test untuk diselesaikan], Shahida & Izzati mengenang kisah2 nostalgia kami bersama..

"Izzati, ingat tak masa perjumpaan JDI dulu"

"Haha.. nape?" tanya Izzati cuba mengimbas memori lama.

"Ala, adalaa.. masa tu telekung aku longgar, pastu aku pinjam telekung ko.."

"Aaa..." izzati menanti Shahida menyambung cerita.

"Aku pakai double telekung kot on the spot. Masa tu pengirai tengah surau ni mana ada setebal ni.. dulu kan transparent je.. diorang tunggu kita sambil memerhati kot.. eEee.. malunya!" sambung cerita Shahida.

Izzati masih cuba recall...

"Ala, masa tu Syahmi, Ijlal Hasif, semua ada..."

"Haha.. Oh, Syahmi apa cerita sekarang ya?"

"Ntah, Facebook pun takde.."

"Izzati, ingat tak kejadian masa aku kena sampuk?"

"A'ah, apa cerita ek masa tu?"

Panjang ceritanya... Hanya kerana bermula dengan Blackout dan menyebabkan Shahida hilang semangat sebentar... Ya Allah, Moga diriku sentiasa dalam perlindungan-Mu.. Amin.

Fuh, sebagai ex-JDI la kan, perubahan ketara pada surau memang dapat dikesan.. kat luar ada lokar, tempat solat budak laki dah bertambah besar, tempat ambil wudhu wanita dah tambah tembok, pengirai dah tebal, langsir pun dah tebal.. surau belah wanita sekarang dah betul2 privacy! boleh buka tudung kot kat dalam.

Dewan Selera pulak memang dari tahun lepas dah ada CCTV supaya takdek lagi peristiwa campak waffle atas syiling.. hahaha.. selipar/kasut pun dah kena cabut bila masuk DS. Makan sekarang dalam pinggan.. tak macam dulu, guna trail gituu.. huhu..

Suatu ketika adik angkat Syai nak jumpa.

"Diorang cakap diorang kat Dewan Terbuka." kata Syai.

"Alamak, kat mana pulak ni.. DI ada la.." kata Shahida. DI a.k.a Dewan Ilmu.

Oh, akhirnya baru teringat dekat blok baru adalah Dewan Terbuka.. Terimbas kembali nostalgia di mana kami menyertai pertandingan Fear Factor - Makan makanan pelik2.. Kalau tak silap ada pertandingan minum telur mentah, minum budu dan lain-lain.

Peristiwa minum budu paling ingat sebab masa ni berlaku peristiwa hitam di mana Gee terjatuh dekat longkang, budak2 lain yang berasak-asak nak berebut minum budu terpijak dia kot. Kesian dia. Habis bengkak kepala.. tak pasal2 masuk hospital kejap..

Oh, lupa nak cakap kenapa Shahida rindu Fareha.. sebab, sebab, dalam semua peristiwa JDI, Sampuk, Fear Factor.. Fareha wujud di sana cuma tak tahulah Fareha ingat atau tidak. Then, when I feel sad, Shahida ingat kat Fareha laaa.. ingat sangat2 sebab kita selalu lepak belakang maktab sambil study sama2, jogging sama2 & luah perasaan sama2..

p/s Fareha; nak tau, izzati dah berubah sekarang! Dulu dia benci MRSM Kuantan, sekarang dia nak balik semula ke zaman kita study dulu untuk ubah semua tu. Tapikan, semua tu kita tahu tak mungkin. Cuma jika ianya MUNGKIN.... Wallahualam...


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...