WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Friday, September 2, 2011

Cikgu...

*gambar hiasan

cikgu ajoi

Ajoi mendapat kerja sebagai guru sandaran di sebuah sekolah di Kulai. Selepas memperkenalkan diri, dia menyemak nama murid-murid darjah 3 Raya dan merasa agak pelik semasa membaca nama seorang murid, iaitu “W.TAUFIK WWW”. Kemudian guru tersebut menanyakan perkara tersebut.

Cikgu Ajoi : Cikgu nak tahu, siapa yang bernama W.TAUFIK WWW ?
Taufik : Saya Cikgu…” (Taufik menjawab & berdiri)
Cikgu Ajoi : Taufik, saya ingin tahu nama panjang kamu apa?
Taufik : Maaf Cikgu Ajoi, panjang sangat..
Cikgu Ajoi : Takpe-takpe Taufik,cakap jer..
Taufik : Baik Cikgu , nama penuh saya ialah…Wabillahi TAUFIK-wal hidayah Wassalamualaikum Warahmatullahi Wabarakatuh…

Cikgu Ajoi menarik nafas panjang dan terdiam. Setelah dari darjah 3 Raya, Cikgu Ajoi kemudian masuk ke darjah 1 Mawar dan menyemak nama murid-murid. Mata Cikgu Ajoi tertuju pada 1 nama yang unik iaitu “BKBKBDB DIAN”.

Kemudian Cikgu Ajoi menanyakan siapa muridnya yang mempunyai nama tersebut. Berdirilah seorang murid dan menjawab “saya DIAN Cikgu…”. Semasa Cikgu Ajoi melihat wajah murid itu seiras muka Taufik darjah 3 Raya.

Cikgu Ajoi : Dian ada abang di sekolah ini?
Dian : Ya Cikgu,nama dia TAUFIK.Abang saya darjah 3
Cikgu Ajoi : Saya ingin tahu nama panjang Dian apa pulak?
Dian : Baik Cikgu, nama panjang saya ialah… Berakit-rakit Ke hulu Berenang-renang Ke tepian, Bersakit-sakit Dahulu Bersenang-senang kemu DIAN
Cikgu Ajoi :@$%^%

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...