WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Monday, June 2, 2014

I'm Come Back.. Chakk!!

Assalamualaikum semua.. dah lama tak berblogging, rindu muaah, muaahhh.. Eh, gedik je bunyinya.. maafkan ketidaksopanan ambe.. hehe..

Dah lama tak update my life dan sekarang kawan-kawan ramai yang dah bernikah.. the latest is Kak Niza dan pasangannya Zulhilmi.. Tahniah buat Kak Niza tersayang!! ^_^ Kehadiran Shahida ke bumi Kelantan akhirnya meleraikan rindu buat sep2 kito jange pecoh.. huhu, cuma yng xdek Zila dan Kak Ya.. Okey, fine, duk KL Shahida tiap-tiap hari jumpa Zila, eh, ye ke?? hehe.. Dan Kak Ya, aritu baru je g rumah dia, ikut Zila g copy Running man.. Boleh gitu?? huhu.. Dari zaman Universiti, Zila tak pernah tinggal Running Man.. Hari Cuti program dia nonton Running Man je.. huhu.. Tapi masa g copy cite aritu, Kak Ya ada tunjuk Program Korea baru; Roomate.. Perghh, melayan gak tengok program tu.. Korea ni kreatif kan.. Kan Best kalau Malaysia pun boleh buat Program TV yang meletop cam Korea.. Eh, cam ada je.. baru ni Aten cakap yang program Wak Doyok dengan sape tu, Munir ke Munif ke Korea.. dia kata best gak rancangan tu.. Alaa, tak tengok la plak lagi.. just sekali imbas je.. Haa, tu pun berkaitan korea gak.. Huhu..

Berbalik pada Kenduri Kak Niza.. alahai, rancangnya nak pergi kenduri Teha dan Fikri sekali hari ni tapi keadaan tak mengizinkan.. Perjalanan kami bermula hari Jumaat, alahai, tikat bas pagi dah xdek, bas bankrupt plak, terpaksalah naik bas pukul 1, dalam pukul 2 petang sampai Bentung, terus ambil bas henti-henti ke Mempaga.. Pastu Kak Ni ngan hubby dia datang jemput kami.. Lama tak jumpa Kak Ni, kurusnya Kak Ni, cam anak dara, huhu.. Anak Kak Ni dah setahun lebih, Qaulah namanya... Dulu 1st time jumpa Kak Ni masa Kak Ni Konvo kat UUM, masa tu single lagi.. =)

Sebelum bertolak, makan dulu lauk Ikan Patin masak Tempoyak, perghh, sedap giler, pekat melekat ma buat.. Ma katty siap wat iklam katanya Kak Ni..

"Ni lauk ma masak, ni lauk kenduri orang bagi.."

Tadi terlepas cakap kat Kak Ni kitaorang dah makan kat Pekeliling..

"Jah, mu ni dah tau mu balik ma masak banyak, mu gi makan kat luar kenapa?"

"Eh, mana ada aku makan" Katty menafikan, Shahida duk sengih je dah terlepas cakap tadi, ngehngehngeh..

"Lain kali kalau mu nak makan kat luar, mu balik la senyap-senyap, SURPRISE! Tengok ni, ma masok ke mu lauk banyok untuk anak kesayangan dia" Hahaha, duk gelak dengar Kak Ni wat lawak..

"Ma layan sama je laa.." ma sengih.. huhu, biasa la, hati ibu mana tak sayang anak..

So Sweet... Sayang ma! Eh, kita plak yang lebih.. tapi betul la, kasih sayang Ma katty melimpah sampai ke Shahida plak.. Ma layan Shahida macam anak dia sendiri, dah rasa cam family sendiri.. Thanks Katty, bagi Shahida tumpang kasih sayang family kamo.. ^_^

Panjang kalau nak cerita semua, last2 sebelum asar kami bertolak, banyak jugak Pit Stop Abah berhenti.. Eh, Abah, Ma, Iwan pun ikut skali tau, bawak rombongan gi kenduri Kak Niza, huhu..

Dalam pukul 2.30 pagi jugak sampai ke Teratak Homestay Pikah, Thanks to Ekin bagi nombor Pikah.. Homestay memang tip top.. Pagi-pagi bawak diorang g tengok Rusa and Merak.. huhu, dah macam zoo rumah Pikah, menarik untuk anak-anak kecil dan kami yang still jakun tengok merak and rusa ni.. huhu..


Nampak tak jakun nya kami.. huhu..tapi sayang, kali ni merak tu takde mood nak kembangkan ekor dia..
Sebelum ni shahida datang sempat la tengok..

Okey, nak jadi cerita pukul 11.30 pagi kami serah kunci, bayar sewa, and menuju ke Jelawat.. Pergh, malam tadi sesat, tengahari pun sesat.. sabor jelaa.. last2, Pengantin lelaki yang datang jemput kami, huhu.. Terima kasih pengantin, maaflah menyusahkan.. 

Hamboi, sampai2 rumah rupanya Kak niza tak siap lagi.. posing dulu kat pelamin, huhu..

Adus, ada banyak gambor, tapi internet slow ni jadi malas nih.. Eh, lupa nak mention, kak su pun sampai sudah selepas kami berposing dengan kak niza.. pastu tunggu pengantin bersiap, berjanggut gak, haha.. ma, abah, iwan gi solat dulu kat masjid..
 Kak Su dah tolong katty belikan hadiah, sambil-sambil menunggu kitaorang duk menulis ucapan kat atas balutan hadiah, huhu..

Dah nama pun lama tak jumpa, hampir dua tahun lah selepas graduate September 2012, Kak Su buka cite pasal dia, Katty bukak cite pasal dia, Shahida? Beginilah seadanya.. Kata Kak su, belum jodoh.. Senyum sahaja.. =)

Okey, sangat rindu kamo-kamo.. Zila ngan Kak Ya ada gak jumpa dalam tempoh konvo, kamo-kamo inilah pelepas rindu hamba yang bernama Shahida.. Semoga ukhuwah kita until jannah, aamiin.. Jap, duk cite2 ni, rindu plak kat mek Devi.. uhukhukhuk..



Katty, sape tak kenal, gadis kontroversi, huhu.. nak tau, tanya dia sendiri.. hehehe.. Masa kat umah ma, shahida pasang iron kuat, terbakar cadar katil.. pastu katty plak.. Shahida tanya;

"Katty, kuatnya pasang iron, bau terbakar" nampak iron tu dah berasap..

"Mana ada, saya dah slowkan" kata katty dengan yakin dan dia pun letak iron tu atas cadar, psstt.. arghh, berlobang lagi cadar ma.. hahaha,, kan dah jadi dua lubang..

Tiba-tiba ma masuk bilik, "bakpo bising-bising?" sambil ma sengih-sengih sikat rambut..

Kitaorang sengih je, gelak-gelak, tangan katty duk tutup lubang cadar yang dia buat, tangan shahida tutup lubang cadar yang shahida buat.. hahaha..

"Ma, seterika ni panas sangat.." sambil tangan membuka tekup..

Hahahaha.. Shahida gelak je.. tula katty, orang dah cakap iron tu panas, dia tak caya..

sambil gelak-gelak tu, Shahida pun mengaku salah.. "Shahida pun tadi.." haha, tak terluah..

Then katty sambung " hok tu shahida buat tadi.. hahaha, nampak tak permainannya.. Ma sengih je..

"macam mana boleh terbakar?"

"seterika ni ma, kuat sangat, kalau iron lama tu dia lambat sikit panas.." ha, pandai katty cover sambil tukar kesalahan kepada iron tersebut, ngehngehngeh..

Nak jadi ceritanya, katty pun cakap..

"dah la katil ni nak guna lagi.."

"ho la, 5 ore lagi.." huhuhu, 5 orang lagi belum nikoh rumah tu.. next is Katty.. tak lama dah tu, huhu.. dah ada orang call nak hantar dulang bagai tu.. hikhikhik..



Wish You Happy Forever Kak Niza dalam menempuhi bahtera rumah tangga.. Berbahagia hingga ke syurga, aamiin.. t dah dapat anak jangan lupa inform kat auntie2 ni.. eh, dah tua rupanya kita.. huhu.. tak lengkap la gambar ni tanpa Zila dan Kak Ya =(



Rindu Kak Su sangat-sangat, memang dah lama tak bertukar cerita.. kalau dulu kat UMK, katil kami sebelah-sebelah je, malam-malam mesti bercerita dengan Kak Su.. Sampai Kak Su nak tidur tak jadi, huhu.. Teringat gak malam-malam terakhir kat UMK, Shahida fikir pas konvo nak wat apa? akhirnya perjalanan shahida diteruskan, masing-masing bawak haluan.. Sekarang Kak su dah jadi Ustazah.. ^_^


Okey, tak sempat nak merasa kek pengantin, sebelum asar kami singgah di Mydin beli barang, kononnya Iwan nak beli barang, padahal apa la sangat, huhu.. lepas jamak, kami pun bertolak balik.. fuh, hebat katty drive dari Kubang Kerian sampai Bentong.. Pengalaman sepanjang jadi co-pilot Katty, 3 accident.. 2 area Bukit 7, satu kat mana eh, tempat kitaorang singgah isi minyak.. pergh, mula2 jam 12 malam katty tersalah masuk gear masa naik bukit, alhamdulillah ringan mulut suruh katty angkat break.. takut gak kereta terundur.. depan sikit je, lori tu masuk longkang.. hish,orang kata kat Bukit 7 memang keras, berhati-hati ya yang drive area sana, Lepas kes gear tak masuk tu, terus menerus baca ayat kursi sebagai pendinding.. 8 minit kemudian dekat kawasan R&R ada kereta Hilux keluar tak tengok kiri kanan, dah la keluar laju, alhamdulillah kami tak apa-apa, memang sipi-sipi giler la..

Okey, sampai rumah pun dalam pukul 2, tidur tak hinggat dunia, abah kejut subuh pun malas-malas bangun, hehe.. so satu hari memang tak dapat line, bersenang lenang je la, xley buat apa, baca buku "Eat that Frog" sikit-sikit, lama-lama khatam la.. huhu.. pukul 5.00 petang gitu la bertolak ke terminal bentung, alamak, tiket ekspress semua dah tutup kaunter, tunggula bas henti-henti, pergh, penuh, nasib baik dapat tempat duduk last, huhu.. saat berpisah dengan ma, abah, iwan.. tata titi tutu semua, t katty kawen shahida datang.. ^_^

Dan gambar di atas adalah gambar perpisahan saya dan katty di TBS.. in shaa Allah umur panjang jumpa lagi..

thats all, tenkiu.. 

maassalamah! ^_^

p/s: Selamat pengantin baru juga buat Fateha & Fikri, maaf tak dapat hadir wedding korang.. Kak Moon & Along juga.. semoga semuanya berbahagia until Jannah.. aamiin..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...