WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Tuesday, June 24, 2014

Fasa Hidup Baru

Tanggal 2 Jun berlaku lagi satu perubahan dalam hidup Shahida..


Kini Shahida dah tidak sebumbung dengan Zila, sayu hati rasa bila pulang mengambil barangan bila lihat Zila keseorangan.. Dulu, Zila selalu balik lewat, Shahida temankan Zila makan malam sama-sama.. Dulu, Zila makan sambil tengok Running Man, Shahida yang temankan.. Dulu, shahida malas nak turun pergi Pasar Malam, Zila yang tolong belikan, Zila belanja pun ada.. Kadang-kadang Zila cuti, kitaorang masak sama-sama, makan sama-sama.. Terkadang ada penambah seri, Ahlami, Kak Bella, Shahida Sekinchan datang bersilih ganti.. Kadang-kadang kami luangkan masa pergi ke KLCC Park tengok pancutan air berwarna-warni kat sana.. Kami rasa hidup terisi, ada kawan-kawan penyeri hidup.. sekarang dah lain.. Shahida sedih tinggalkan Zila.. Dah pernah ajak duduk sekali tapi Zila tak nak.. Zila, jomla pindah sini.. Mesti best, sini ramai kawan.. Hidup tak sunyi, selalu gelak ketawa, menangis pun bersama.. in shaa Allah semoga PERSAHABATAN baru yang terjalin akan berkekalan hingga Jannah.. Persahabatan lama kita erat-eratkan lagi..

New Phase, New Friends..

Rumah ni kami tinggal berenam.. Ayu, Yuz, Ekin, Lia, Teha, dan Shahida.. Alhamdulillah pengunjung utama kami Sue, Ahlami, Gee, Ida, Nida dan kawan-kawan seperjuangan.. Achik pun dah sampai sini.. huhu..

"Esok Sue start exam", luah shahida teringatkan Sue sambil tangan melipat kain.

"Jom kita call Sue", cadang Ekin walaupun masa tu tengah seronok berkaraoke bersama Ayu dan Lia sementara Yuz tengah sibuk bermessage, huhu..

"Kita nyanyi lagu Sahabat untuk Sue nak?" cadang Ekin lagi..

"Nak! Jom-jom.." sahut kami semua..

Ekin call Sue menggunakan Line, tak dapat..

"Kita call guna mobile phone number la.."

Truut, truut, truut, Truut..

"Ekin conduct tau, cakap satu dua tiga tau.. kita wish Sue sama-sama.." cadang Shahida..

Ekin angguk sambil sengih. Panggilan telah disambung.. Ekin pun memulakan kiraan, cukup nombor tiga..
"Good Luck Sue!!" ucapan dari 5 orang bergabung menjadi satu.. huhu.. Sue dihujung talian hanya gelak mendengar ucapan dari kami.. Tiba-tiba rasa rindu pada Sue.. Sue suka sakat Shahida. Kata Sue, seminggu sekali je boleh sakat Kak Shida.. huhu.. ikut la Sue, asalkan Sue bahagia.. ^_^

"Alamak, talian terputus," kata Ekin.

"Laa, nape?" tanya Shahida.

"Tertekan button, hehe.." jawab Ekin sambil mendail semula..

"Okey, pasni kita nyanyi sama-sama ya.." arah Ekin. Panggilan disambung dan tangan Ekin terus menekan butang pada cursor laptop dan lagu Sahabat dendangan Najwa Latiff terus berkumandang.. Suara kami pun bersatu menyanyikan lagu tersebut khas untuk Sue tersayang..

"Kau ada dikala ku suka, dikala ku duka.. lalalala.." ada juga lirik yang terlupa, kami gelak sakan. ahahha..

Eh korang, Shida rasa macam emak pun ada.. Hahaha.. Yelah, ibarat anak-anak tengah berkaraoke, emak duk syok melipat kain yang basuh pagi tadi.. huhu..

Alamak, tak best nyanyi jauh, tak hingat lirik, huhu.. Dari tangan duk sibuk melipat kain, terus Shahida beralih dekat dengan laptop dan sama-sama berkaraoke dengan diorang.. huhu..

"Kaulah yang selalu, selalu menemaniku... Sahabatku.." sampailah kami habis nyanyi, Sue gelak je dihujung talian memasang telinga.. 

"Good Luck Sue, belajar leklok.." pesan Shahida.. ada lagi pesanan penaja dari Ayu, Ekin dan Lia tapi dah lupa, hehe..

Tetiba buka Facebook tengok Sue post..


Key, jaga diri Sue.. makan ubat tau.. Semoga dipermudahkan urusan Sue sem ni.. jawab exam leklok.. Kalau lupa baca selawat banyak-banyak, in shaa Allah dapat ilham dariNya.. ^_^

Kak Shida pun dah nak tidur.. niatnya nak buat novel, tapi at last update blog je, hehe.. good nyte, tata titi tutu.. assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...