WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Tuesday, July 16, 2013

BOSAN!! Tulis Novel JOM! ^_^

How to afford? 1 year i will be stuck with my Perantisan. Hope i'll do the BEST so i can cut the time to be 6 months and start my own business, amin... For time being, i must thinking outside of the box how to afford my own expenses. Yeah, if the freelance design could not support, come, we try writing novel. why not?? You can do it Shahida! YES, YOU CAN DO IT! CHAIYO'2!! 

My aims are;

to pay PTPTN debt
to support my siblings education expenses
to support my siblings's car license fee
to support my mother and father to go Haji, in shaa Allah.

to be A Successful Entrepreneur!

to have a wonderful house with Pangkin and cradle (buaian)
to have a beautiful Red colour of car, for this moment i like Inspira because it has the quality of import car from Mitsubishi production. I support barangan buatan Malaysia! ^_^

Why entrepreneur?

Bcoz entrepreneur creates jobs. So, i can help many people who had no jobs. 

I also would like to build a Yayasan - Yayasan Shahida Zulkifli? Yayasan Wan Zul? Appreciation for my dad.. okey jugak! 

Okey, one, two, three, START!!

2 comments:

  1. semangat nye shahida...side jobs kadang2 lebih banyak membantu...don't worry and think positive...(^_^)

    ReplyDelete
  2. Hehe, terima kasih kinah.. sekarang kena usaha lebih sbb dah habis fasa belajar, ada degree pun sekarang bukan senang nak cari makan. In shaa Allah nak try buat jugak satu, zila dh volunteer nak jadi pembaca pertama, shahida lantik jd editor la terus, hikhik..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...