WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Friday, May 27, 2011

Cuti Semester 6

Assalamualaikum kawan2!


Bosan, bosan, bosan! + malas! Huh, result dah kuar dan amat corot! Maybe sbb 'tension' time exam tahap Giga... wallahualam. Huh, lantaklah! Ujian dari tuhan.. bukan selalu kita diuji.. yelah, teringat juga kata2 seorang pak cik yang memujuk anaknya yang gagal dalam peperiksaan sekolah rendah..


"Kalau semua orang lulus, sape pulak nak gagal..." hehe.. lumrah la tu ada yang lulus, ada yang gagal, ada yang menang, ada yang kalah! Dah lumrah alam. Think Positive.. ^_^ Shahida, you can keep it up next time, insyaAllah, usaha lagi!


Kali ni cuti kita belajar menjahit! Huh, tak susah pun kalau ikut pola, tapi kalau takdek guide contoh arahan pola, macam mana la jadinya baju tu.. hehe.. tapi siap la jugaj satu blouse ketat yang betol2 ikut badan tu tapi dalam versi baju tidur sebab kainnya cotton aje.. hehe.. maklumlah.. semua mak saudara sponser... kain pasang sendiri ada tapi sayang sebab nak buat baju kurung.. Hah, nila.. mintak nak blajar buat Baju Kurung Riau tapi Mak Na cakap takut kalau ada pelajar lain jelez sebab diorang kena belajar step by step.. sHahida je special case! hehe...


Satu perkara menyayat hati cuti ni ialah, Laptop Shahida udah JEM! Sudah dihantar ke tempat service Acer di Kuantan semalam.. kita tengok hasilnya nanti... Semalam try la jugak tanya boy yang jaga counter tu..


"Boleh format tak?"


"Nanti saya check..." Boy tu lesap jap pergi tengok laptop Shahida..


"You punya laptop ada itu original Window Vista Premium, mau format ka? Kami charge sikit la, RM120.." kata Boy tu..


Waa.. melopong kejap Shahida di situ sambil membulatkan biji mata.. haha.. mahal wOoo..


"Oh, takpela.. tak perlu format.." hehe.. mana nak cekau duit?? Hmm, nasib baik warranty masih hidup until 13 August 2011.. hope lepas ni jangan lah laptop tu menggila lagi.. janganlah laptop tu rosak terus pulak...


Cuti ni jugak HaPpY2 day bersama Baby Syafie.. sayang Angah! Amin dah makin kurus + degil, Jojo makin manja.. Jojo still belum boleh bercakap walaupun umur dah cecah 2 tahun lebih. Tak tahu la kenapa, kita tengokla bila dia start bercakap, mesti habis semua perkara dia luah, yelah, sekarang simpan je semua perkataan yang orang cakap dengan dia.. Hmm, entah2 jadi cam Dik Nur... baru2 ni ada adik tu mak jaga Dik Nur dan abangnya Ikmal.. dua2 nakal... Dik Nur bersuara besar dan banyak cakap. BANYAK CAKAP! Huh, tak terlayan cakapnya.. macam orang besar kata Umi. huhu.. Then, aritu pergi Taska Mak Cik lagi, jumpa semula Iqa, Arian, Qaseh, Amir, and Adam. Baby dulu dah pindah rumah tapi sekarang ada Baby baru, Raja Muhammad Faizim.. comel sangat! tembam pipinya!!! Geram, asyik cubit pipi dia.. comel bangat senyuman kamu... putih pulak tu... selain tu, ada juga seorang lagi adik darjah 3 lelaki tapi tak ingat pulak namanya...


Buat masa sekarang tengah menunggu result achik and along untuk sambung belajar. Doakan mereka yang terbaik insyaAllah...


Key, cau cin cau... Assalamualaikum..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...