WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Saturday, February 19, 2011

Had fun cycled to Pantai Pak Amat for second time!

Fuh, penatnya kayuh basikal kali ni. Yelah, basikal yang katty sewakan tu dah berapa sem umurnya... 1 tahun setengah. Speed pun dah tak boleh adjust. Nak buat camne kan, redha je la... Nadia dah awal2 cop basikal putih. Tak bagi can dah kat orang lain..

*Waktu tengah tunggu Kak Niza sambil test kamera digital Olympus 14Mpx baru devi..huhu...


Suka la guna kamera devi ni (hadiah valentine dia dari abg Yash)!Bertuahnya kan badan dapat orang dari bidang IT. Dapat hadiah semua barangan digital. Kamera, MP4, Digital Frame dan lain2... Shahida nak satu! Kamera DSLR cukupla.. hehe... Yang takley blahnya devi ni first time couple 2 hari sebelum valentine tahun lepas, then valentine tu jugak dia dapat Mr Smart (anak patung beruang dia), BESAR punya! Tak pasal2 tahun lepas shahida tolong dia bawak kotak tu.. huhu... abes semua mata memandang... Tahun ni dapat Kamera Digital, tahun depan taktau la pulak apa kan.. Devi cakap dia tak minat kamera2 ni, Shahida pun cakap "Kalau abg Yash bagi DSLR, ko bagi aku la.." huhuhu.. simpan la angan2 tu sorang2... Devi pun cerita kat abang Yash, then dia cakap "Abg Yash dah tau, confirm dia tak belikan.." ala, melepas saya! hihi.. macam ada niat je.. tapiii kalau betol la Devi serius nak pass kamera DSLR yang 'maybe' abang Yash akan bagi, tak sanggupla nak amik.. Hadiah orang ma...

Eh, cite cycling tak abes lagi.. ala, kitaorang just nak release tension je pi pantai tu, sekarang bertimbun dengan assignment2, research lagi.. lapangkan otak kejap.. Happy2 amik gambar, picnic makan bihun goreng yang Kak Ya masak, sedap!



Kitaorang also wat video giler2 cam kat bawah ni.. hehe... video
Mula2 semua taknak gerak, lepas Shahida masuk, adegan Kak Ya kena paksa, then barula diorang nak masuk.. huhu... Disebabkan hari dah gelap, 7.30ptg, hampir azan, kami pun cepat2 kayuh basikal balik... on the way balik, lalu tepi Airport, kebetulan Firefly otw nak mendarat, Devi pun lambai kat Kapal terbang tu.. huhu.. Childish kan Devi ni! ^_^
p/s: Kenapa la blog ni wat hal, nak wat space antara paragraph pun tak boleh! Dah la tension, 'terinstall' AVG 2011 2 hari lepas, pastu x boleh masuk internet. Semalam masa niaga mintak Eddy tengokkan.. alih2 Google pulak tak boleh guna.. mengong btolla, apa la yang silap lagi ni... taktau la apa masalah laptop ni, nak format Devi tak bagi. Hmm, teringat pulak time screen laptop ni rosak masa warranty masih ada. Nak baiki screen konon, dah jimat RM800, tiba2 webcam pulak buat hal. Nampak sangat abang kedai yang jadi middleman tu rosakkan. Benci! Orang hantar kedai nak suruh baiki apa yang patut! Ni, sebab nak untung, yang rosak dibaiki, yang tak rosak dijahanamkan supaya orang datang balik kedai dia! Tak fikir ke buat kerja haram ni oi... Oh, bukti abang tu yang rosakkan sebab webcam Devi pun rosak after kat kedai yang sama, ada video abang tu. Hish, kalau la ada duit, dah lama ku saman kedai tu! hihihi.. Geram! Senang2 je dia masuk privacy orang kan sedangkan Devi tak bagi pun password untuk masuk window dia. Taula ada ilmu IT kan, jangan la guna untuk nak menganiayai orang lain!

3 comments:

  1. pndai nye syahida edit gmbr...cntk2...;)

    ReplyDelete
  2. huhu.. suka-suki je.. kanak2 ribena terlepas dari UMK.. hahaha..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...