WeLcOmE...

Kepada pengunjung blog ni, terima kasih kerana memberi sokongan.. walaupun saya baru berjinak-jinak dengan blog, moga saya dapat membawa manfaat kepada kita semua dan berkongsi pengalaman sebagai seorang muslim, anak, kakak mungkin, dan juga sebagai pelajar... mungkin ini adalah peluang untuk saya membantu adik-adik di luar sana yang masih mencari-cari apakah impian masa hadapan mereka. saya bukanlah sehebat pakar motivasi, tapi berminat untuk berkongsi pengalaman bersama orang luar... sekian, salam perkenalan dari saya... ^_^

Friday, August 6, 2010

Treasure Hunt!!!






wah, penat pun belum habis nih! srOnok sgt main treasure hunt tadi bersama Devi, Suzila, Kak Nabila, & Yanti tapi tak sempat pun nak habiskan semua task... huhu... sian kak bila ye tadi, kena tanam dalam pasir pantai, rugi tak ambil gambar...
Alamak ai, kamera zila rosak ke? sian la pulak.. seb baik pagi tadi sempat ambil gambar jugak..
Kena penalti lipstick pun nasib la ada handset berkamera.. huh, betapa kita kena perlu menghargai teknologi.. hehe.. HA! cakap pasal kamera, one day insyaAllah akan saya usahakan untuk membeli sebuah kamera dslr!! >dengan penuh azam berkata<> isi air dalam botol dari pantai, wat public speaking(aish, ni paling lemah ni! dapat tajuk leader pulak tu), tanam org guna sebelah tangan, sign language (aiyo! terlupa perkataan 'RINSE', siap tersebut 'Spin' lagi..huhu..dan disinilah kami mendapat penalti lipstik pertama dan kamera sudah tidak berfungsi.. sedey je!), makan peria (ni Zila yang jadi mangsa, hehe..), idioms (yoges yang jaga, boleh pulak dia suruh devi menari, sian kawan kite! then kena bagitau means of 'bite your tounge', apa ke benda tu? bukan ke mengata orang, dia yang lebih? No! kata Yoges.. jawapannya, keep your mouth shut up! ish, pelik betul idioms orang putih ni..hehe..), musical chair (oh, mainnye juz rebut kotak, then dengan takdir Allah, shahida berkongsi kotak dengan zila, then shahida bangun dlu. Disebabkan itu, zila dikatakan selfish, sian pulak.. then shahida diberi peluang conteng muka zila.. satu je, sian kakak kite..hehe) close eye? (ha, yang ni kena ikut arahan leader, boleh pulak shahida pergi lepaskan zila, then silap dengar arahan..aduhai! Devi pulak macam biasa selalu tersilap left-right, kikiki), search 3 things (beria cari cengkerang 5 jenis termasuk cengkerang ketam & siput lagi. tu pun dalam masa 1 minit. alahai, tak sedar masa dah habis! kan kak bila lagi yang volunteer kena simbah air longkang sebab badan dia dah penuh pasir kena tanam tadi. sian dia...), Music Player (jumpa kak Mun as Facy.. loh, kena joget ke? hihi.. joget2, then music berhenti, stop! sape kalah kuar. Lastly, zila menang & dia dapat peluang conteng muka2 kitorang pulak..hehe..terkena shahida balik. tadi buat sangat kat zila! hehe), jawab 10 soalan about antonym, synonim dan berbagailah! 1 soalan, apa sukan nasional Malaysia? apa ntah jawapannya... jawab badmibtaon & formula one, Salah! sO, penalti lipstick lagi...redha jela... tadi pun ada pak cik tu tegur, "orang pakai lipstick kat bibir, awok pakai kat muka..HaHaHa.. nama pun game pak cik..experience!), makan pear pada tali yang bergantung (kesian kak bila & zila, diorg lagi yang kena buat task sbb paling kecil dan ringan, huhu.. Devi & Yanti pun apa kurangnya, tolong angkat diorang atas lengan. then bahu. Shahida? tolong apungkan diorang je..hehe... i berat la.. nak angkat orang pun tak cukup kudrat), cari gula dalam tepung dalam masa 50 saat (Ni task terakhir yang sempat kami laksanakan tapi, sampai je turn shahida, masa tamat! apalah nasib diriku..huhu... dah termasuk tepung yang bercampur garam tu dalam mulut... ea..yerk!! memang habis mineral water diriku kerjakan! pastu kena penalti, yang ni paling2 teruk! kena simbah dengan air laut + pasir.... memang POWER PUNYE!! terpaksa kami salin baju beramai2 di toilet...). Akhirnya, lepas turun bas, makan, balik bilik, mandi, basuh baju, then terbongkang... and malam ada discusssion untuk Research Methodology. Esok pula ada FKP Family Day.. main Terompah Gajah dan Malam Dinner-tema Old School... kita tengoklah esok camne senior2 and junior bergaya ye.. ^_^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...